Above & Beyond se numara printre artistii care participa la scrierea istoriei muzicii trance. Productiile lor sunt mixate si apreciate de cei mai mari DJ din lume, iar gig-urile lor strang pana la 40.000 de clubberi.

Englezii Jono Grant, Tony McGuinness si Paavo Siljamaki au inregistrat sub mai multe nume ca Aalto, Free State, Nitromethane, OceanLab, P.O.S si Tranquility Base, dar sunt consacrati ca fiind Above & Beyond.

La fel de indragostit de munca de studio cat si de cea de la pupitru, trio-ul a mixat la evenimente ca Godskitchen, Gatecrasher si Cream, iar in 2004 a primit premiul pentru `Essential Mix of The Year` la Radio 1. Producatorul emisiunii de la radio-ul mentionat, Pete Tong, i-a numit pe cei trei `the UK’s new trance superstars`.

In martie 2005, la premiile de la Miami Winter Music Conference, au fost nominalizati la trei categorii, printre care si `Best Dance Group`, alaturi de Chemical Brothers, Scissor Sisters si Basement Jaxx.

Productiile lor, `Surrender&rdq`, `Getting Away`, `No One On Earth` si `Air For Life` au fost mixate de DJ ca Pete Tong, Judge Jules, Oakenfold, Pvd si Tiesto. Un mare succes le-au adus insa si remixurile pentru Madonna, Dido, Britney si Delerium, piese care au capatat `sound-ul Above  Beyond`, un sound devenit deja specific lor, foarte visator si inaltator.