Echipa SoundZone a avut deosebita plăcere să stea de vorbă cu Ștefana Dolinschi, președinta Asociației Con-Tour, aflând astfel lucruri interesante despre ceea ce înseamnă Ars Urbana. Haideți să o cunoaștem, mai întâi de toate, pe Ștefi:

“Bună, sunt Ștefi, căci așa mă știe toată lumea, președinta Asociației Con-Tour, organizator al festivalului, mă ocup în special de concursurile de breakdance și coordonarea voluntarilor,  de Urzeală team, am două job-uri și îmi cam iubesc viața. Fac voluntariat de 7 ani și asta m-a ajutat să mă dezvolt și să ajung unde sunt acum. Legat de această ediție a festivalului, pot spune că a fost multă muncă și deși programul îmi este foarte încărcat, a meritat fiecare oră de somn pierdută. Pentru mine, Ars Urbana înseamnă o concretizare a unui vis. Mi-am dorit mereu să fac lucruri pentru care să mi se poată mulțumi în zâmbete și să le ofer șansa oamenilor de a-și promova pasiunile. Ars Urbana înseamnă pentru mine oameni dragi, pe care îi revăd mereu cu aceeași bucurie.”

Cu un mare entuziasm, Ștefi ne-a răspuns la câteva întrebări:

Î: Ce înseamnă mai exact Ars Urbana?

R: Ars Urbana este un festival de artă și cultură urbană, organizat de tineri, pentru tineri. A luat naștere în anul 2008, când tot ceea ce promavam noi era mult mai greu de înțeles, a avut o pauză și s-a revenit ulterior, anul acesta ajungând la a6-a ediție.

Î: Care este scopul acestui festival?

R: Scopul festivalului, după cum am zis, este de a promova acest gen de artă-arta urbană. Ne dorim să le oferim tinerilor o platformă pe care să-și poată desfășura activitățile și îmbunătăți skillurile.

Î: Cum credeți că au perceput tinerii acest festival?

R: Fiind dedicat tinerilor în mod special, aceștia au reacționat în fiecare an cu bucurie. Dacă nu participă, cu siguranță ne susțin. Punem în acest fel bazele unei comunități solide în acest perimetru urban.

Î: În perioada 15-17 aprilie a avut loc cea de-a 6a ediție Ars Urbana. Care sunt primele impresii legate de eveniment?

R: Pff…primele impresii..A fost cea mai bună ediție de până acum. Și ne bucurăm să spunem asta în fiecare an, deoarece înseamnă că evoluăm.

Î: Ce ați dorit să transmiteți pe parcursul acestor trei zile de festival?

R: În primul rând, emoții prin intermediul artei. Transmitem pasiunea oamenilor prin schițe, mișcări de dans, culori, muzică, scheme.

Î: Care sunt planurile de viitor în ceea ce privește Ars Urbana?

R: Vrem mai mult. Vrem să creștem mai mult, deoarece se poate. Nu e ușor să organizezi un astfel de festival, nu e ușor să îl menții, nu e ușor să te autodepășești când vine vorba de rezultatul final. Dar sunt niște provocări pe care indirect le accepți și, raportându-ne la această ediție, cu siguranță vom face tot posibilul să auziți de noi în perioada imediat următoare.

Î: Cum ați descrie, printr-un singur cuvânt, Ars Urbana?

R: Oameni. Pur și simplu oameni.

13010237_980259578688077_895533942_o

13063808_980259585354743_479350739_o

Îi mulțumim Ștefanei pentru timpul acordat și ne dorim să auzim doar lucruri frumoase despre acest festival, care se axează în primul rând pe tineri și pe pasiunile acestora!

Big up!