Breathelast

Breathelast, formația de metalcore din București și Constanța, au susținut pe data de 6 februarie un concert cu ocazia celor 5 ani de activitate, împliniți. Acești 5 ani le-au adus celor de la Breathelast trei EP-uri și un LP în cuptor, despre care am vorbit aici. Concertul a avut loc în club Fabrica, iar în deschidere au fost Chaos Cult și Between Colors.

Primul album al rechinilor, a apărut in 2011, s-a numit simplu, ”Breathelast”, un EP de 7 piese cu o colaborare destul de frumoasă si multă voie bună. EP-ul a fost un succes, ceva inedit pentru România la vremea aceea. Scena era destul de mică, cum e și acum, însă un proiect precum Breathelast nu era ceva foarte sigur pentru un public ce nu prea acceptă șepci și hanorace în peisaj, să zic așa. Cât despre colaborare, ”Weapons” a fost impreună cu Florian(Protest Urban).

2013, un an mai tărziu după apocalipsă, a urmat un split cu Cap de Craniu, intitulat ”Split it Out”. Aici deja suntem obișnuiți cu stilul de rechin, însă apare ceva nou. Ceva ”herți” în plus, la tobe. Hertzu îl înlocuiește pe Radu la tobe, o schimbare destul de vizibilă, ținând cont de ritmurile canibalice ale Hertzului. Nici pe acest album n-am scăpat de colaborări, Bogdan de la The Boy Who Cried Wolf, aduce niște ”Wolves” în mare, alături de rechini.

După ce și-au împărțit capetele în două, rechini vin să vadă cum e viața la ”mal” și lansează EP-ul ”Maluri”, ce a adus două schimbări. Un Adi la bass și 2 melodii în română! Teoretic două, practic trei. Ei bine este vorba de ”Maluri”, ce se bucură de două versiuni, una electrică și una swing, cu ”Întuneric” completând tracklist-ul.

Acum am ajuns în prezent, unde deja avem filmarea de la concertul aniversar de 5 ani și un al patrulea material discografic pe drum. Au fost 5 ani plini de ”maluri” și valuri.
Iată-ne în luna a 5-a cu live-ul urcat pe youtube și disponibil pentru publicul larg!

De filmarea live-ului s-au ocupat Theo Sutiu, Bogdan Pavaloi, Razvan Raduta(Oldboystudio), de intro-urile melodiilor Miluta Flueras, iar de edit/montaj, tot Oldboystudio. Sonorul a fost asigurat de ZOOMQ3HD, iar la editarea acestuia, ne întalnim din nou cu Oldboystudio.

Playlist-ul pentru concert a fost alcătuit din 14 piese, exact numărul de piese pe care o să-l găsim pe următorul album!

Vă dorim vizionare și audiție plăcută!