Mai mult decât o berărie, Buricu’ Târgului este un spațiu cultural aflat în centrul Clujului, în curtea Muzeului Etnografic al Transilvaniei.

 

În secolul XVIII, aici se afla Hanul „A feher lo” – „Calul alb”, în traducere adaptată „Calul bălan”- cunoscut drept loc deîntâlnire a ofițerilor austrieci care făceau parte din noua elită de după integrarea zonei în Imperiul Austro-Ungar.

Spre jumătatea secolului XX, înainte de mutarea ei pe strada 6 martie, în locul Berăriei Buricu’ Târgului din curtea Muzeului Etnografic a funcționat terasa Boema, un loc cu importantă rezonanță în mediul literar și artistic.

Astăzi, Buricu’ Târgului este mai mult decât o berărie, un spațiu cultural care împărtășește spiritul locului și valorifică folclorul, atât în înțelesul lui clasic, cât și în variantele lui reinterpretate în manieră contemporană.

Astfel, la Buricu’ Târgului, veți fi invitați atât la recitaluri cu instrumente tradiționale ori seri de gastronomie cu specific românesc, dar și unguresc și săsesc, cât și la concerte de (etno)blues și (etno)jazz. Pe lângă aceastea, tot aici, veți putea lua parte la evenimente de artă vizuală, design vestimentar, dans sau lectură.

Vă așteptăm!

  • ADRESA:str. Memorandumului, nr. 21
  • TELEFON:0754 259 152
  • PROGRAM:L-D: 10:00-1:00