Carbon, pe numele sau real Ionita Viorel descopera hip-hop-ul imediat dupa revolutia din 89, primele lui casete fiind, in ordine, cu Mc Hammer apoi Public Enemy si respectiv EPMD, ‘Unfinished bussiness’ mai exact care dupa spusele lui l-a “virusat complet”. Creste colectia lui de casete (ajunsa la circa 700) si creste si pasiunea pentru muzica rap, astfel ca prin 1994 incepe sa scrie, “teribilist cam ca toti din acele vremuri”, iar in anul 1997 se alatura grupului Pirats Klan. Trupa Pirats Klan nu a scos niciodata un album oficial nici macar un EP. Nu cu foarte mult timp in urma insa, Tase a pus la download “Ars Piratica” pe www.lastfm.com. “Este vorba de 12 piese, inregistrate in perioada 1999-2004, unele deja cunoscute de fanii hip hop, altele in prima auditie. Calitatea sound-ului nu este cea mai buna dar asta nu cred ca ar fi un obstacol pentru cei care vor sa-si faca o ideee despre ce a insemnat PK.

In 2001 label-ul Facem Records scot ce-a de-a compilatie cu acelasi nume (Facem Records 2), compilatie pe care Carbon isi face aparitia cu un freestyle alaturi de L Doc. Tot in 2001 apare si pe compilatia lui Dj Dox numita “Phase One Freestyle session” cu un alt freestyle alaturi de colegul de trupa Tase.

In 2002 apare pe compilatia “Mortal Kombat 1” cu un freestyle si cu o piesa (Show pe MK1) impreuna cu Pirats Klan.

In 2004 Carbon “lanseaza” Portrete si schite, un album de 15 piese ce insa nu il considera albumul de debut. Albumul Portrete si schite contine urmatoarele piese:

Tot in 2004 isi face aparitia si pe albumul “Imagini mirifice” al lui Jepcar pe piesa “Stări de voma” alaturi de Combat, Brugner, Pascal si bineinteles Jepcar.

In 2005 apare pe compilatia “Hades preia controlul” cu piesa “Natural” si alaturi de “pirati” pe aceiasi compilatie cu piesa “Viata reala”. Este invitat si pe albumul celor de la C.T.C., “Dificultati tehnice” pe piesa “Al 13-lea ceas” impreuna cu Cedry2k, Smogg, Prozac si Nwanda, dar seria colaborarilor pe anul 2005 se opreste in septembrie 2005 cand apare alaturi de Gnom si Costel, mult mai cunoscuti sub numele de RapArta, unde cei trei dau impreuna pe piesa “Minus unu” de pe albumul “Rapartamentul”.

Nici in anul 2006 nu sta, fiind invitat si pe albumul lui Bitza, “Fapte bune”.Bitza ii mai invita pe piesa “All star part two” si pe Brugner, Deliric 1 si L Doc.

In 2007 Brugner decide sa scoata compilatia “Live @ Recreate”, compilatie de pe care Carbon nu putea lipsi, el muncind din greu in studioul Recreate, iar in anii din urma nu a stat in umbra, astfel ca Brugner la avut ca invita in binecunoscuta sa emisiune de la UTV. Pe aceasta compilatie Carbon apare in 2 parti alaturi de Cedry2k. 2007 este anul albumului lui Cedry2k, “Alchimia veninului”, album pe care Carbon isi face aparitia in “Anatomia rimei”. Pe acelasi album mai apar si Deliric, VB, Zale, Bitza, L Doc si Spectru Sonor.

Inca din ianuarie 2008 Carbon se face,iar auzit datorita lui Faibo X ce il include pe “Fonoteca de aur” cu piesa “Salut”, piesa de pe albumul (nu de debut) “Portrete si schite”. In aprilie apare si pe albumul lui Nimeni Altu, “Nopti prea lungi” in piesa “Imparatii neast”. Urmeaza aparitia pe ultimul episod din trilogia lui Jupiter, coleg de la Facem Records, pe Ep-ul “Solutii extreme”. Pe acel Ep, Carbon intervine cu 2 piese, “Spectacol” si “Prejudecata de apoi”. Ultima interventie a anului e pe albumul lui Bitza, “Sufletul orasului” pe piesa “Nevoi urbane”.

2009 insa este si anul primului sau album numit “Reactii adverse”. Spun primul album deoarece albumul “Portrete si schite” il denumeste un “album pentru prieteni”. A inceput munca la acest album prin 2005 la studioul “Recreate” unde a tras in jur de 25 de piese. Intre timp insa munca pentru album a fost umbrita de problemele din viata personala la care se mai adauga si desfiintarea studioului si pierderea pieselor. In 2007 decide sa termine munca inceputa in urma cu doi ani, de data aceasta la Daw Studio unde retrage piesele la care se adauga si altele noi. Initiala albumul se numeste “Alchimistul” insa ii schimba numele in binecunoscutul “Reactii adverse” “pentru ca fiecare piesa a fost scrisa in anumite situatii sau stari ca reactie la “acel ceva”, noul titlu fiind semnificativ in acest sens”.

 

In anul 2009 apare primul videoclip de pe albumul “Reactii adverse” la piesa “Introspectii”, videoclipul aducand ceva in plus fata de piesa continuta pe album si anume colaborarea nu doar cu Cedry2k dar si cu Guess Who. Instrumentalul piesei este facut de Sez, iar regia si montajul Alex Ceausu.

O mica curiozitate pana la urmatoarele noutati de la Carbon ar fi ajungerea lui la Facem Records:

“Cu transportul in comun, din Berceni in Baneasa. J) Ne stim din 97 cand o ardeam prin Parcul Tineretului, o perioada de care imi aduc aminte mereu cu placere. Scopurile erau bine definite : schimburi de casete, de informatii, beri si tot felul de distractii. Atunci s-a format nucleul Facem Records, un grup de ‘nenorociti’ care scuipa al dracu de bine  BRAAAAAAAP «

Cam asta ar fi istoria lui Carbon in 1000 de cuvinte.

Ajuta artistul cumparand albumul