Anul acesta Twitter împlinește 10 ani, așa că echipa Webfluential s-a gândit să ne aducă un calculator ce-ți spune câți bani face fiecare tweet.

Dacă tot ce faci e să stai pe rețele de socializare și să postezi tot ce faci sau tot ce-ți trece prin cap, ori ai vrea asta sau te-ai săturat de job-ul pe care îl ai doar ca să mai poți să trăiești, ei bine nu închide, continuă articolul și fi atent, căci avem ceva pentru tine.

Trăim într-o lume în care orice post, oricât de mic e el, dacă este share-uit de cine trebuie sau are content mișto, peste noapte o să te trezești noul trend al social media-ului, urmând ca toate companiile să te contacteze să faci un post despre ei sau ceva ca să le faci reclamă.

Cam cât de mulți bani poți să faci de pe un tweet? Ei bine acest calculator, complet gratuit, poate estima cam câți dolărei ai putea caștiga de pe urma unei singure postări.
twittercTot ce trebuie să faci e să-ți pui username-ul de pe Twitter și BAM, ”cheița către succes”, ca să-l citez pe Dj Khaled, un om foarte influent în social media.

Am încercat și eu să-mi calculez potențialul câștig, însă nu îndeplinesc singra cerință a site-ului, 500 de followers. Aparent, ca să fi un om influent, îți trebuie minimum 500 de urmăritori. Din ce am găsit, dacă ai sub 1000 de followers, ajungi undeva la maximum 20 de dolari per tweet, în cazurile bune. Una dintre persoanele pe care le-am căutat pe Twitter este Kanye West, care în ultima perioadă a fost în centrul atenției pe acest site de socializare din pricina post-urilor constante și am rămas surprins. Kanye West poate să câștige între $38,480 și $47,030 pe tweet, o sumă colosală, în condițiile în care cu acei bani îți poți cumpăra un apartament sau o mașină și să-ți și rămână bani.

kanye

Însă cum câștigi followers, îi și pierzi. Așa că să nu spamezi cu link-uri către tot felul de site-uri dubioase sau post-uri cu și despre toate produsele ce nu-i interesează pe oamenii ce te urmăresc căci o să-ți dea unfollow imediat.

Dacă vreți să incelegeți la ce mă refer, cred că French Montana este cel mai prost exemplu la capitolul persoane influente deoarece distribuie pe facebook tot felul de articole fake, însă cu un titlu incitant ce te face să vrei să vezi despre ce e vorba.