Prin realizarea acestui festival în natură, dorim să creăm o modalitate de sensibilizare a publicului și a factorilor decizionali, cu privire la importanța pădurilor, a rolului lor esențial în menținerea echilibrului ecologic. Oamenii trebuie sa învețe că degradarea mediului nu ține cont de granițe, iar a învăța din nou să prețuiască și să ocrotească mediul natural trebuie să facă parte din natura umană a fiecarui individ precum nevoia de hrană, de cultură, etc.

 

Vi s-a întâmplat să mergeți prin pădure și, auzind foșnete și curent, să aveți senzația că sunteți urmăriți? Acestea se spune că ar fi Brehnele, care în mitologia românească sunt închipuite ca niște zâne viclene, spirite silvestre care înspaimântau drumeții fricoși. Aceste spirite aveau totodată rolul de a păzi pădurea de forțele umane distrugătoare, erau așadar niște paznici ai pădurii.

 

“O lume mai pură se află în noi, în acest izvor fremătător ce ne curge prin vene. Aici ni se dezvăluie sensul adevărat al marelui spectacol pestriț și încâlcit, și dacă, plini de cele văzute, vom pătrunde mai apoi în natură, totul ni se va părea prea bine știut, va fi de prisos să mai cercetăm îndelung; o comparație diafană, câteva linii pe nisip vor fi îndeajuns pentru a înțelege; totul o să ne apară ca un grandios templu, a cărui cheie o deținem”

 

https://www.facebook.com/events/1716838845271574/