Chimie este un cântăreț de rap din România, care a devenit cunoscut ca membru al formației Specii împreună cu Dragonu AK47.

Chimie pe numele său real Mihai Adamescu Călin , s-a născut pe 27 August 1986, în Constanța.  Se apucă de scris la 15 ani, iar 3 ani mai târziu se mută la București, la Facultatea de Jurnalism. Împreună cu  gAZAh, prieten, coleg de apartament și MC și viitorul său coleg din Specii, Dragonu AK47, începe încet încet să intre în lumea hip hop-ului. Prin intermediul lui AFO îl cunoaște personal pe Dragonu AK47 și împinși de interesele comune, rap-ul și drogurile, devin tovarăși foarte apropiați. În curând, gAZAh se reorientează spre producție, cei trei urmând să formeze trupa Specii.

Înainte de cunoscutul proiect Specii, Chimie, cunoscut sub numele de Mișu Foarfecă, a făcut parte din trupe mai puțin cunoscute ca Sarcastic, Melodramatic și Cântăm Și Colorăm.

În timpul perioadei Specii, artistul a promovat universul drogurilor, perioadă care s-a sfârșit în trei ani din cauza neînțelegerilor membrilor. Stilul lui Chimie s-a schimbat vizibil o dată cu lansarea primului său material solo în 2012.

Mambo Siria” este un album ce conţine 9 piese (din care un bonus track), un intro și un outro. Printre colaboratori se numără prieteni vechi ca AFO, Bean MC, DJ Limun, Dragonu’ AK47, anturajul nou, format din Junk sau Samurai, nume cu răsunet, ca DJ Faibo X sau Praetor, dar și necunoscuții EnerGIA și Rareș. Deși se declară un mare fan al ideii că un album reprezintă untrip continuu, un fel de poveste muzicală fluentă, acest album nu respectă neapărat întru totul acest principiu. Cu toate astea, e un album bun. Influențele de gangsta-rap în atitudine și reminiscențele drogurilor, din consumul cărora se mai potolise încă-și spun cuvântul. Având mână liberă la instrumentale, acestea încep deja să sune cu ce avea să-l definească pe Chimie: o experiență melodică deosebită, ”piperând” cu influențe dintre cele mai neașteptate beat-uri de rap. Textele încep și ele să conturezemisterul și mistica ce-l reprezintă acum pe Chimie. Acest album reprezintă un prim pas încurajator. Evoluția avea să fie absolut evidentă în 2013.

Atunci lansa Chimie ”De la Zei la Cimpanzei”, material realizat împreună cu tovarășul său din tinerețe, gAZAh. În afară de 2 piese, toate sunt produse de fostul component Specii. Materialul sună fluent și închegat. Chiar dacă instrumentalele sunt dintre cele mai diversificate (atât agresive, cât și lente), trecerea printre ele se face elegant.  Avem de-a face cu 3 intr-ouri, un outro, un skit și 12 piese. La capitolul colaborări, îi notăm pe Dragonu’ AK47, Bean MC, AFO, Flou Rege, Junk, Samurai, Phunk B, dar și necunoscuți precum DJ Power Pe Vinil, Simion Bogdan-Mihai sau Ana Maria Alexie. Poate cea mai surprinzătoare a fost, însă, colaborarea cu Loredana Groza. Chimie deja începea să se deosebească de ceilalți artiști prin ”șoptirea” versurilor și structura inexactă a instrumentalelor. Melodiile lui nu respectau direcțiile clasice.

În 2014, EP-ul ”Strada Strâmbă”, realizat în colaborare cu aceeași Ana Maria Alexie, avea să-l deosebească de tot pe Chimie de ceilalți artiști hip hop care cântau la ora aceea. EP-ul conține 6 piese, o singură colaborare (cu Sișu) și un ”trip continuu, perfect legat și fluent. Chimie a reușit să scoată un album ca un film, într-un final. EP-ul nu durează mai mult de 20 de minute și merită cu siguranță ascultat.

BioChimie (Vol. 1) este al şaptelea album din cariera sa, incluzând şi albumele lansate alături de Specii. Pe noul album întâlnim un Mişu mai profund, mai relaxat, care împreună cu ceilalţi colaboratori, reuşeşte să surprindă cu un stil unic, ca de fiecare dată. Conține 11 piese, fiind mixat si masterizat de către Lu-K Beats și este primul album ce se lansează sub label-ul „Noul Cișmigiu”. Printre colaborări regăsim nume ca Deliric DOC, Dorian, Killa Fonic și Super ED.

Discografie

2009 – Kazi Ploae si Specii – Amenintarea Maimutei

2010 – Kazi Ploae si Specii – Imperiul Lianelor

2011 – Specii – Usile Vol. 1

2012 – Chimie – Mambo Siria

2013 – Chimie – De la zei la cimpanzei

2014 – Chimie – Strada Stramba