27 februarie vine cu 3 formații și un party de nota 10!

Diamonds Are Forever este o formație de metal din Cluj Napoca, România.
Începand cu anul 2011 ei se lansează pe plan local odată cu apariția primului lor EP. Acest material le aduce recunoaștere atât locala, dar și națională, fiind promovat intensiv prin turnee naționale și mai apoi prin Europa.
Tot odată, formația câștigă notorietate prin premiile ce le obține în industria muzicală, iar aceasta le deschide calea către concerte de top cu artiști internaționali tot mai renumiți: Unearth, Sepultura, Suicide Silence, Caliban, Veil of Maya, Betraying the Martyrs, Cancer Bats și mulți alții. Cel mai important factor pentru aceste concerte, este câștigarea
încrederii și experientei formației pentru a face față la nivelul acesta al show-urilor.
Dupa 4 ani, având deja trei materiale lansate (2 EP-uri
și un Live DVD), Diamonds Are Forever este pregatită pentru o nouă încercare: un album nou. Aceștia lansează în 2015 două single-uri de pe acest material pentru a dezvălui fanilor un sound nou, mai agresiv, mai bine conturat, însă fără a face rabat de la parțile melodice care îi caracterizează. Ce este de remarcat la aceasta nouă direcție este o influența mai vizibilă din genuri muzicale ca și: metalcore/djent, până la solistici postrock sau elemente din acesta.

Diamonds Are Forever este un mix de stiluri muzicale, tocmai această libertate în abordarea lor muzicala este unul din punctele lor forte.
Formații similare: Northlane, Breakdown of Sanity, Parkway Drive, Architects, Caliban și multi alții.

http://www.diamondsareforeverband.com/
https://www.facebook.com/diamondsareforeverband/?fref=ts

***

Cunoscuți inițial sub numele “TARANTULA”, Negative Core Project au trecut prin numeroase transformări de-a lungul timpului ca stil și componență. În 2012 trupa a lansat primul album – “Spread the Disease”, imediat dupa aparitia primului videoclip oficial, “Psalm of Mockery”, promovate printr-un turneu împreună cu “Eufobia” (BG) și “Soul Sacrifice” (TUR). Feedback-ul primit a fost pozitiv și trupa a deschis concertele Napalm Death (2011 – Wings Club), Brujeria (2012 – Silver Church) și Veil of Maya (2013 – Fabrica). Au urmat turnee alături de “Contradiction” (GER) “Drop out of Life” și “Innergrave” prin orașele din țară. În 2013 Negative Core Project au fost selectați în semifinalele “Wacken Open Air Metal Battle” din București, unde au împărțit scena cu alte trupe locale importante. În aprilie 2015, Negative Core Project lansează al doilea material discografic – “Silence is Betrayal”, urmat de un turneu de promovare în orașele din țară, alături de prietenii de la Cap de Craniu.

https://www.youtube.com/user/NegativeCoreRO

***

Trupa clujeana FOR THE WICKED este una din cele mai interesante si ambitioase aparitii pe scena metal din Romania, dovada fiind castigarea marelui premiu la Posada Rock 2015, unul din cele mai importante concursuri din Romania si premiul Low5Bass Studio la Gbob Romania 2015. Desi e formata din tineri muzicieni, o parte din ei au deja o experienta muzicala importanta (Dirty Shirt, Guerrillas, 13Rituals, Divided By Perception, Blood Print, etc…), ceea ce isi spune cuvantul asupra calitatii primului EP “TRUST YOUR HEART”:
https://weareforthewicked.bandcamp.com/

Primul single “BETRAYED” lansata sub forma unui lyric video :
https://www.youtube.com/watch?v=tbN120DkFEs

FOR THE WICKED vine cu un metalcore modern, combinand riffuri grele, voci agresive si refrene “catchy”, totul imbracat intr-o productie la standarde internationale: masteringul a fost realizat in Statele Unite de Joey Sturgis (Asking Alexandria, Emmure, The Devil Wears Prada), in timp ce de inregistrari si mixaj s-a ocupat leaderul trupei Vlad Bornuz (Diamonds are Forever, Scars of a Story) in studioul Digital Dark Vision din Cluj Napoca. Lyric video-ul a fost produs de Dawning Media Productions, iar Artwork-ul de catre Resize Media(Luna Amara, Diamonds are Forever, Breathelast, Emil, etc…). In mai putin de 6 luni de la lansare, trupa a realizat o serie importanta de concerte in Romania, incluzand festivalurile Maximum Rock, Fire in the Park, Barock, Remember Rock, Posada si #ImpreunaRezistam (Cluj Napoca), si concerte in deschidere la formatii precum Suicide Silence (SUA), Dirty Shirt (Ro), Jinjer (Ukr), Lostbone (Pol) sau When Reason Collaps (Fr).