DJ Vasile, pe numele sau adevarat Lucian Stan, poate fi numit, fara teama de a exagera, unul din artistii veterani care a pus bazele muzicii electronice in Romania. Este unul dintre primii oameni care a deschis FM-ul in radio-ul romanesc, imediat dupa caderea regimului comunist, in decembrie 1989.

Angrenat in mai multe proiecte de-a lungul timpului, ploiesteanul DJ Vasile a facut parte din Matze in 1992 alaturi de Cristi Stanciu, iar trei ani mai tarziu a fondat trupa Suie Paparude, alaturi de Mihai Campineanu (Michi) si Mihai Dobre (actualmente DJ Haute Culture).
De prin 1997, DJ Vasile intemeiaza proiectul Natural Soft Killers (NSK), alaturi de Cristi Stanciu si CristianStefanescu (Electric Brother).

In anul 2000, DJ Vasile se implica intr-un proiect ce genereaza multe controverse, Shukar Collective. In componenta acestei trupe, care a fost prezenta la prima editie a Festivalului PLAI, se mai gasesc Dan Handrabur aka Dreamdoktor, Cristi Stanciu aka Matze, Mitos Micleusanu aka Diafragma, Vlaicu Golcea, Marius Matesan si trei solisti vocali si percutionisti de origine rroma (Tamango, Napoleon, Clasic).
DJ Vasile, prin prestatiile sale, a cucerit publicul romanesc dar si respectul marilor artisti de gen din lume.