Guess Who, pe numele sau real Laurentiu Mocanu, este un artist hip-hop, crescut sub aripa formatiei Parazitii.

Prima sa reprezentatie a avut loc in 2001 si de atunci colaborarile au curs, din ce in ce mai multe, de la an la an. Vocea lui Guess Who a putut fi auzita pe materiale semnate de nume mari ale hip-hop-ului romanesc precum PARAZITII, BITZA, GRASU XXL sau MAXIMILIAN, lasandu-si amprenta vocala pe 12 albume.

Concret, Guess Who a colaborat cu Parazitii  pe albumele “Irefutabil” (2002), “Confort 3” (2005), Cheloo – “Sindromul Tourette” (2003), “Fabricant de gunoi” (2006), Ombladon “Cel mai prost din curtea scolii” (2007), cu Maximilian pe “Volumu’ la Maxim…ilian!” (2008), cu Bitza pe “Sufletul Orasului” (2008).

A facut parte din formatia Anonim impreuna cu Zekko si Griffo, colaborarea lor concretizandu-se in albumul “Hai sa vorbim” (Roton, 2005). Hitul albumului a fost “Extrema Zilei” (Anonim feat Parazitii).

Dupa “Hai sa vorbim” si multe alte colaborari, in 2006 se intoarce la mai vechii sai “mentori”, realizand impreuna cu Ombladon piesa si videoclipul “Noapte Buna Bucuresti”. Dupa succesul clipului, se orienteaza catre o cariera solo, concentrandu-se pe conceperea primului sau material discografic, albumul “Probe Audio” lansat in 2009, disponibil pe www.guess-who.ro.

Guess Who a cantat impreuna cu Spike si Parazitii in deschiderea concertului 50 cent (2006).

In primavara 2009 a lansat videoclipul piesei “Tu” impreuna cu Spike, strangand intr-un timp scurt peste un milion de vizionari. A urmat lansarea albumului sau “Probe Audio” (produs impreuna cu Agresiv / Okapi Sound, colaborari cu Spike, Grasu XXL, FreakaDaDisk, Mitza de la Agresiv, Lucia – castigatoare Mamaia 2007 la Interpretare).

In vara 2009 a filmat videoclipul piesei ” GEN” feat euGEN:

In toamna 2009 a lansat “Locul Potrivit” (cunoscuta si sub numele “Noi in anul 2000”), care a intrat rapid in topurile posturilor de radio (a fost inclusiv pe primul loc in Nielsen Airplay Chart). Piesa a beneficiat de un videoclip in regia lui Marian Crisan, filmat in Buftea.

Pe 8 decembrie a relansat impreuna cu GSP albumul “Probe Audio” sub numele “Locul Potrivit “, contine 4 piese noi si videoclipul piesei “Locul Potrivit”.

Guess Who a participat la piesa lui Grasu XXL – Azi nu. Tot in 2010 artistul a lansat clipul piesei Unu’ Altu.

Anonim

Zekko si Guess Who se cunosc din clasa 1, fac rap de 5 ani si sunt in studio pentru acest album de 1 an.

Primul lor album Hai sa vorbim a fost facut integral in studioul 20CMRECORDS, sub observatia lui Cheloo, Ombladon si Freakadadisk.

Parazitii au avut rol de producator la acest album , acelasi fiind planul si pentru urmatoarele. Guess Who si Zekko admit ca au un stil care poate pe alocuri sa semene cu cel al Parazitilor, asta in primul rand pentru ca isi admira foarte mult mentorii ca tehnica, flow si versuri si in al doilea rand pentru ca sunt in preajma lor de la varsta foarte frageda. Au asteptat pana acum sa-si scoata albumul solo, pentru a nu intra sub incidenta complicatei legi care face foarte dificila aparitia unui minor pe un album cu “Continut explicit“.

La Parazitii au ajuns trimitand un demo pentru Actiunea Instrumentalul,de pe Categoria Grea, au fost selectati, au aparut pe Irefutabil, apoi pe Sabotaj, pe Sindromul Tourette si acum pe primul lor album.

Pe albumul “ Hai sa vorbim ” apar ca si colaboratori Parazitii , Spike si DJ Undoo.

Anonim este prima trupa produsa de 20CMRECORDS si printre primele aparute sub noul label R.U.L de la Roton, combinatie despre care baietii spun ca e ca o mare familie, fara impuneri, fiecare face ce vrea pana la un anumit punct, insa si ca primeaza realizarea de piese de calitate.

Isi propun ca in zece ani sa depaseasca nivelul la care au ajuns mentorii lor, pentru ca acum totul se misca mult mai repede, au incredere in fortele proprii sunt siguri ca daca nu va exista loc in lumea rapului pentru ei, si-l vor face singuri.