Industria muzicală, ca un întreg a fost profund întristată de pierderea recentă a lui David Bowie, dar trecerea lui ne-a arătat că el a schimbat cu adevărat muzica la toate nivelurile, după cum vom vedea mai mulți artiști, din diferite genuri muzicale își arată respectul față de el. Hardwell a fost doar unul dintre producătorii care au participat la tributul lui, atunci când a vorbit despre icoana muzicală, într-un interviu recent cu The National.
“Cine nu a fost un fan David Bowie? Asta-i o întrebare. A schimbat muzica, și într-un mod foarte mare. Este întotdeauna atât de trist să auzi lucruri de genul asta, și mă bucur că ca oameni ii aduc omagii lui David.. Dar cred că e ciudat că imediat ce cineva trece de dincolo, tot poporul vrea brusc sa arate ca ii pasa. ”
Hardwell cere, de asemenea fanilor sa arate aprecierea lor artistilor pe care ii plac, înainte de toate vine o vreme când va fi prea târziu pentru a face acest lucru, la fel cum am văzut în cazul Bowie.
“De ce nu a fost asa de apreciat când traia? Astfel încât el sa poate vedea cât de mulți oameni îl respectau și îl iubeau pentru ceea ce el a facut. Oamenii ar trebui să arate respect mai des – mai ales cu cineva ca Bowie. El a avut o mare influenta asupra scenei muzicale”