Precum un vis adolescentin ce a pornit din 1991, cei patru membri ai trupei „Incubus”, Brandon Boyd -voce,  Mike Einziger – chitară, Alex Katunich -bass și Jose Pasillas -tobe, s-au întâlnit încă din liceu pentru a-și urma chemarea de a încânta urechile fanilor din toate colțurile lumii.

După 6 albume încununate cu succes, în luna Aprilie a anului 2008 trupa ia o pauză pentru a se concentra pe viața personală, Brandon Boyd și chitaristul Mike Einziger ocupându-se de studii, artă respectiv compoziție muzicală, toboșarul José Pasillas chiar având un copil în timp ce Boyd spunea că nu i-ar prinde rău să dispară pentru câțiva ani.

Cu un titlu foarte expresiv „If Not Now, When?”, pe 12 Iulie 2011 Incubus revine cu al 7-lea album de studio, ajungând în U.S. Billboard 200 din același an, pe poziția a 2-a.

Venind precum o confirmare pentru fani că „inca suntem aici”, în Mai 2015 se lansează EP-ul „ Trust Fall (Side A) ” ce conține 4 piese, ce vine cu un alt sunet decât precedentul album. Mult mai energic și mai îndrăzneț, „ Trust Fall ” ar putea fi modul trupei de a transmite un mesaj în stilul lor alternativ, în toamna acestui an așteptând „ Trust Fall (Side B) ”.

Voi ce părere aveți?