Credit: Kevin Wilson, 2017 Loudwire Music Awards.

Tony Iommi, legendarul chitarist al trupei Black Sabbath a fost diagnosticat cu cancer limfatic la începutul anului 2012. Deși a anunțat intrarea în remisie a cancerului în august 2016 a fost supus la alte operații, iar de curând medicul său susține că e posibil ca problemele artistului să revină din nou pe tapet.

Credit: Kevin Wilson, 2017 Loudwire Music Awards.

Această informație a fost prezentată, culmea, cu ocazia ceremoniei celei de-a 7a editie a premiilor Loudwire Music Awards în cadrul căreia artistul a primit premiul pentru Curaj pentru modul în care în ciuda luptei de ani de zile cu cancerul a reușit să își distreze fanii din toată lumea.

“De când am fost diagnosticat, ar fi trebuit să fiu atent și să nu pierd nopțile și să mă odihnesc, ceea ce nu am făcut, pentru că trebuia să călătorim după spectacole”, a declarat Iommi pentru Loudwire.

Dar, știi, nu pot să mă plâng despre asta. Îmi place să fiu tot timpul pe drumuri, îmi place să mă implic în trupă, îmi place să cânt pentru fani, dar este doar partea cealaltă. Poți face doar ceea ce poți și partea ta fizică intervine și obosesti. Și după ce am făcut atât de multe spectacole, chiar am obosit.” dezvăluie artistul din culisele celor 167 de concerte pe care le-a susținut de la reuniunea trupei Black Sabbath din noiembrie 2011.

Credit: Black Sabbath Profimedia.cz

Iommi rămâne realist declarând că, deși și-ar dori numai vești bune, pentru el cancerul “nu va pleca niciodată, va fi mereu acolo” așa cum însuși medicul său i-a dat de înțeles. “Dar acum trăiesc fiecare zi, și fiecare zi câștigată e o victorie cu siguranță” încheie acesta într-o notă cu totul încrezătoare.

De asemenea și noi ,fanii de-o viață, rămânem încrezători în puterea chitaristului de a rămâne pe poziția celui mai bun creator de solo-uri din toată istoria heavy-metalului.
Desi turneele lungi cu care ne-au obișnuit se pare că au ieșit din discuție, sperăm că un sfârșit al carierei să fie cât mai departe de linia orizontului.
Momentan Tonny Iommi lucrează la un album live și la un documentar despre Black Sabbath.