The Serenity of Suffering conține 11 piese.
Comparație între artwork-ul The Serenity of Suffering (2016) și Issues (1999)

Americanii de la Korn au scris istorie prin cele 11 albume de studio pe care le au la activ. Nu metalul și hardcorul rămân distinctive pentru trupă, deși de-a lungul timpului au adunat influențe din dubstep și muzică electronică, reușind să le combine într-un mix rock destul de interesant în albume precum Path of Totality (2011) și The Paradigm Shift (2013).

Noul album Korn se numește The Serenity of Suffering, va fi lansat toamna aceasta, pe 21 octombrie și are toate șansele să fie unul dintre cele mai „grele” discuri ale trupei americane. Avem mai multe motive să credem asta: în primul rând, au lansat, cu videoclip oficial, primele două track-uri, Insane și, respectiv, Rotting in Vain, care au riff-uri zgomotoase, beat-uri „insane” și un Jonathan Davis etalându-și grozavele calități vocale. În al doilea rând, trupa anunțase deja o colaborare cu Corey Taylor, solistul de la Slipknot, deci ne putem aștepta la destul metal. Și în al treilea rând, coperta albumului prezintă un personaj care le e cunoscut fanilor de pe coperta unui album mai vechi Korn:păpușa de cârpă apare și în artwork-ul albumului Issues (1999); poate fi interpretată drept o punte de legătură către stilul trupei de la începutul carierei, când aborda un sound mult mai agresiv. În plus, The Serenity of Suffering este primul album la care lucrează și unul dintre membrii fondatori ai trupei, chitaristul Brian „Head” Welch, după o absență de 8 ani din lineup-ul formației.

Primul single de pe The Serenity of Suffering a fost Rotting in Vain, al cărui videoclip oficial a fost lansat luna trecută. Clipul a fost regizat de Dean Karr și prezintă o atmosferă goth și steampunk, creată în jurul membrilor trupei și al excentricului personaj interpretat de Tommy  Flanagan, cunoscut pentru rolul său din Sons of Anarchy.

Clipul pentru Insane a fost lansat chiar ieri și prezintă în mod sugestiv o poveste despre nebunie, în timp ce track-ul are atât contribuția vocală a lui JD, precum și backing vocals și growls din partea lui Head.

Primele două single-uri extrase de pe The Serenity of Suffering demonstrează cum Korn nu se dezice de stilul care a consacrat trupa, dar și faptul că au păstrat câteva elemente dubstep, JD fiind oricum un împătimit al muzicii electronice.

În caz că vă întrebați cum se vor numi restul pieselor de pe The Serenity of Suffering, tracklistul este următorul:

 1. “Insane”
 2. “Rotting in Vain”
 3. “Black Is the Soul”
 4. “The Hating”
 5. “A Different World” (featuring Corey Taylor)
 6. “Take Me”
 7. “Everything Falls Apart”
 8. “Die Yet Another Night”
 9. “When You’re Not There”
 10. “Next in Line”
 11. “Please Come for Me”