Credit: The Intermission

Așa cum anunțam pe site acum ceva timp, odată cu lansarea videoclipului “Prometheus” trupa de stoner Roadkillsoda, în parteneriat cu Universal Music România, a celebrat marți 14 noiembrie lansarea noului album “Mephobia” printr-un concert de excepție în Expirat Halele Carol.

Biletele au fost 20 lei (pre-sale) prin Iabilet  / 30 lei (at the door) un preț -zic eu- mult prea mic pentru munca trupei, albumului și lansării de marți. La fel și pentru Merch-ul de la intrare care a conținut pe lângă tricouri, evident și noul album atât în variantă CD cât și dublu vinyl ‘red color’. Dacă nu ați fost, sau nu v-ați luat deja, ar trebui pentru că fizic sau digital materialul ăsta e mană cerească!

Credit: Arhiva mea

Concertul a rupt gura târgului cu un sunet perfect, fără cusur, ținut în spate de Katala, sunetistul de serviciu al Expirat-ului și nu numai, iar proiecțiile realizate de “vrăjitoarea” Patricia Bîea s-au mulat perfect pe vibrația întregului eveniment.

Credit: Soundzone & RedruM Pictures

Riff-urile grele ale lui MihneaPanda Elixir” ajutat de “VavaFerezan la bass, lirica fenomenală pe vocea intensă a lui Mircea si mai ales tobele lui Mihai Nicolau a.k.a “Baby Jesus” au ținut publicul în priză continuă până la finalul bis-urilor și credem noi chiar mult după aceea.

Credit: Soundzone & RedruM Pictures

S-a cântat cap-coadă albumul “Mephobia” într-un mare stil. S-au tras poze în photo-pit la foc automat. Fotografii activați de explozia muzicală urmăreau fiecare mișcare pentru a prinde cele mai faine momente ale scenei, așa cum a fost si in cazul lui “Baby Jesus” care a trecut peste tobe, a venit pe scenă și-a sărit peste public pentru un mic stage-drive.

Credit: The Intermission

Roadkill ne-a cântat de ne-a inundat creierul cu un mix old-school-contemporano psihedelic, făcându-ne să ne dăm neuronii pe repeat, să vibrăm, să dăm din cap și să ne mișcăm sparți la propriu de muzica și arta din piese precum “Prometheus” cu ale ei hardcore versuri “Find a face and break it. Find a pill and take it” , continuând cu “Bipolar” cea mai trippy piesă a albumului, și așa mai departe ținând isonul “orgiei” psihotice ajungând la progressive-ul piesei “Dip” și în final la “Trust“.

Spre final, după aplauze, bis-uri și declarații de la fetele din public, trupa a continuat cu binecunoscutele piese “Oven sun“, “Made of stone” si preferata mea, “Wrong“.

 

Credit: Soundzone & RedruM Pictures

Mi-au trebuit deja 3 zile să pot să înțeleg ce-a fost marți în Expirat și să înțeleg de pe ce neam de planetă vin băjeții ăștia de-au dat-o în halul ăsta de bine.

Cât despre album nu mai vorbim. Băieții de la Vița, Despot, Universal, fotograful Valeriu Cătălineanu și muza de pe copertă, artwork-ul lui Costin Chioreanu și nu numai, Jos pălăria!

 

Vă lăsăm alături de live-ul de pe pagina de facebook a trupei,   facebook.com/RoadKillSoda, asta numai ca să vedeți și voi ce ați pierdut!

 

Publicată de RoadkillSoda pe Marţi, 14 Noiembrie 2017

 

P.S.: V-am mai zis să căutați albumul și să-l cumpărați ? Vă mai zic o dată!