Vineri seara, pe 19 februarie, de la ora 21:00, Overground Music reia seria de concerte Overground Nights cu o a doua ediție în Fratelli Studios (strada Glodeni, nr 1-3). De data aceasta vor urca pe scenă trupele The Amsterdams, byron și Robin and the Backstabbers. Biletele (în număr limitat) se găsesc în rețeaua www.iabilet.ro și costă 40 de lei în perioada de presale (până pe 31 ianuarie).

Robin and the Backstabbers au încheiat anul 2015 lansând noul videoclip „Cosmonaut” de pe mult așteptatul volum secund al trilogiei Bacovia Overdrive, „Arhanghel’sk”. Apărut în primăvara anului trecut, noul album conține 14 piese despre scafandri, mirese și îngeri, case în flăcări și cântece duse de vânt. Discul a creat valuri de entuziasm și de controversă, trupa strângând peste 1500 de oameni la concertul de lansare de la Halele Carol – cu siguranță unul dintre cele mai importante și mai reușite evenimente de până atunci ale trupei.

Robin and the Backstabbers – Cosmonaut (official video)
https://youtu.be/FQcg2ZTmq7A

byron promovează în prezent cel mai nou disc, lansat la casa de discuri Universal Music România; „Eternal Return” a fost înregistrat în High Resolution la Dublin în celebrele studiouri Windmill Lane, mixat la București de către Dan Georgescu și masterizat la Londra la Abbey Road de către Frank Arkwright, care a mai lucrat cu New Order, Joy Division, Blur, Arcade Fire și alții. Noul album are 12 piese corespunzând fiecare unei luni a anului și este, în linii mari, o poveste despre ciclicitate, cu motive preluate din istorie și mitologie. Sound-ul trupei a evoluat de asemenea, byron sunând mai abraziv, mai melodic și mai modern ca oricând.

byron – Marea
https://youtu.be/CaP6fC3_cTA

The Amsterdams s-au înființat în 2005, cântă un mix indierock și electronic pop și au susținut concerte în Marea Britanie, India, Franța, Spania, Italia, Croaţia, Olanda și Ungaria, cântând de asemenea în deschidere pentru The Cranberries, Wolf Parade, Nazareth și Handsome Furs. În prezent trupa lucrează la un nou album de studio, cel de-al cincilea, iar pe 19 februarie la Fratelli vor lansa un nou single.

The Amsterdams – The Great Fire (official audio)
https://youtu.be/z9XYBKsT1cA

Dacă vii la evenimentele Overground Nights vei putea asculta live artiști cunoscuți și mai puțin cunoscuți din scena românească (alternative, rock, indie, electro, jazz) ce au în comun pasiunea fără margini pentru muzică și intensitatea cu care trăiesc fiecare concert alături de public.

Biletele la concert sunt în număr limitat, se găsesc în rețeauawww.iabilet.ro (magazinele SAY Shops, UMAN, Senia, IQ BOX, agențiile Perfect Tour, automatele Zebra Pay) și costă 40 de lei până pe 31 ianuarie și 50 de lei de pe 1 februarie până în ziua concertului inclusiv.