Papa la Şoni este un spaţiu de referinţă pentru cei care iubesc gastronomia alternativă/creativă, dar şi pentru cei care gustă muzica bună, cartea, teatrul, fotografia sau …publicitatea.

În contextul actual, se poate vorbi de o gastronomie „elitistă”, practicată în marile resturante şi adesea inaccesibilă pentru un public educat, dar cu venituri modeste. Acesteia i se adaugă gastronomia cu „specific românesc” mult aclamată şi proclamată în restaurante mai modeste, dar cu meniuri limitate, servicii pe măsură şi un cadru prăfuit, excesiv folclorizat/stilizat (ştergare, blide, păsări împăiate, legume din plastic). Între cele două, exista nevoia unui spaţiu decent, cu o ofertă proaspată, creativă, în care publicul să poată consuma un produs gastronomic şi cultural, autentic, de calitate.

Alexandru Pădurean (Şoni) a creat un concept viu, relaxat: gastro-muzica, asociind o mâncare bine făcută, gustoasă, cu un eveniment cultural/artistic la fel de savuros. Răzvan Cucui („Bucătăria pentru toţi”) şi o echipă s-au alăturat, îmbogăţind conceptul cu noi dimensiuni: informaţie utilă, mediatizare, ieşire în spaţii publice. Rezultatul este un concept original, activ, un loc unic, spaţiu al exprimării libere, ingeniozităţii şi non-conformismului. Un mixt gastronomic-cultural-social, de certă valoare, consumat de un public cunoscător şi simţitor.

Astfel, „Papa la Şoni” a devenit un spaţiu de referinţă pentru cei care iubesc gastronomia alternativă/creativă, dar şi pentru cei care gustă muzica bună, cartea, teatrul, fotografia sau …publicitatea. Pe scena din Vama Veche sau pe cea de la Bucureşti, s-a mixat muzică, s-au mixat mâncăruri, s-au amestecat culturi, expresii, s-a creat, s-a comunicat. „Papa la Şoni” a produs mâncăruri şi gusturi originale pe care le-a asociat cu evenimente singulare. Trupe de muzică underground, dansuri tradiţionale, expoziţie de fotografii, colocviu de publicitate, teatru alternativ, prezentări şi lansări de carte, demonstraţii gastronomice sunt genul de evenimentele derulate la „Papa la Şoni”.

ADRESA:
Vama Veche
TELEFON:
0755659653
WEBSITE:
http://www.papalasoni.ro/

[googlemaps https://www.google.com/maps/embed/v1/place?q=VamaVeche,+Romania&key=AIzaSyAN0om9mFmy1QN6Wf54tXAowK4eT0ZUPrU&w=100%&h=400]