Credit: Metal Injection

Maynard James Keenan și trupa sa, “A Perfect Circle“, și-au luat politica “fără fotografii” mai mult decât în serios, eliminând peste 60 de fani dintr-un show recent.

Pe  4 noiembrie, A Perfect Circle realizau un concert la SMG MANAGED SANTANDER ARENA în Reading, Pennsylvania, când managerul locației David Farrar s-a alăturat în mod oficial ideii trupei de a îi direcționa către ieșire pe toți cei care nu le-au respectat rugămințile.

De asemenea situația a făcut înconjurul lumii atunci când acesta, David Farrar, a făcut o postare pe site-ul social Instagram, comentând postarea unui spectator care se lăuda că a făcut “poze” fără să fie văzut de oamenii de securitate.

 

 

 

“Norocul Tău. Am dat afară peste 60 de persoane noaptea trecuta pentru că făceau poze”, a spus Farrar intr-un comentariu acum sters, care a fost totuși salvat de Metal Sucks.

 

 

 

 

Fiecare spectacol din turneul A Perfect Circle din America de Nord are o politică strictă și pare să fi provenit de la solistul Maynard Keenan. De asemenea și în cadrul trupelor Tool și Puscifer la care acesta lucrează, se practică acest lucru. Slipknot, Disturbed, Red Hot Chili Peppers și mai mulți au vorbit despre frustrările lor despre utilizarea necontrolată a telefoanelor mobile la concerte.

 

Devenind un subiect foarte mediatizat, parerile au ajuns să se împartă. Unele voci  luându-i apărarea lui Maynard și susținând că acesta ar fi având probleme cu ochii din cauza blitz-urilor și de aici și comportamentul ușor agresiv, alții spunând că este doar exagerat și inutil ca artist să te chinui să oprești toate filmările și fotografiile ilegale și toți utilizatorii de telefoane din timpul concertelor.

 

This guy and his rules… #aperfectcircle #nophotos #nojudith

A post shared by twostepprocess (@twostepprocess) on

 

 

Problema filmărilor și fotografierilor ilegale rămâne totuși veche și de nerezolvat, mai ales de când oricine poate avea un smartphone și poate face stream-uri live, așa că ne abținem să luam partea cuiva totuși ca publicație serioasă ce ne dorim să fim.

Totuși întotdeauna vom miza pe materialele livrate de fotografii profesioniști ce ne sunt colegi și prieteni atât de dragi la toate bețiile de concerte la care mergem.

Și în același timp suntem siguri că pentru toți ar fi minunat dacă am putea vedea concertele cu ochii ațintiți spre scenă și nu prin intermediul telefonului persoanei din fața noastră.