Poartă-mi sâmbetele, noul proiect marca Soundzone, își dorește ca sâmbătă de sâmbătă să vă prezinte câte o mostră de material tânăr, care să vă învioreze sâmbetele după serile obositoare de vineri din club sau după diversele concerte la care vă invităm.

Cu ocazia primei ediții îi avem în față pe tinerii de la O’Keefe Music Foundation,  care cu siguranță ar putea deveni marii artiști ai zilei de mâine. Unii dintre ei fiind atât de tineri încât se poate spune că s-au născut cu muzica în sânge.

O’Keefe Music Foundation, o organizație non-profit, își propune să învețe copiii despre industria muzicală și despre tehnicile de înregistrare, înregistrându-le și lansându-le mai apoi produsele muzicale. 

OMF are peste 300 de videoclipuri și peste 30 de milioane de vizualizări pe Youtube. Cu toate acestea, sunt, probabil, cel mai bine cunoscuți pentru cover-ul piesei “46 și 2” a trupei Tool, care se apropie de 16 milioane de vizualizări.

La sfârșitul anului 2014, studenții și-au lansat prima campanie de strângere de fonduri și au început să colecteze donații pentru ultimul lor cover, “Sober” de la Tool.

În videoclipurile de mai jos puteți vedea calitatea pe care OMF o poate obține numai prin sprijinul celor din jur:

 

 

Suntem convinși să bănuim că profesorul de muzică Aaron O’Keefe, din Ohio, nu își dorește promovarea consumului de alcool sau depravării pentru elevilor săi ci crearea unor noi valori in industria muzicală care să fie capabile să interpreteze piese de la unele dintre cele mai cunoscute trupe precum Tool, Pantera, Satriani sau Hendrix într-o manieră cu totul personală.

 

 

Danzigology, proiectul la care lucrează circa 50 de copii încă din anul 2016 se axează pe înregistrarea unor cover-uri dedicate trupei și artistului Danzig. Plecându-se de la un proiect de 6 piese finanțate prin intermediul site-lui strângeri de fonduri Kickstarter (trecându-se peste pragul setat initial de 10 000 de dolari) s-a ajuns la numărul uimitor de 20 de pese “danzimagice“.

Ultima apariție din seria acestui proiect poate fi ascultată mai jos.

 

Previous articleMetal Gates Festival
Next articleConcert COMPACT la Hard Rock Cafe
Nume: Mihai Functia: Redactor/Foto Rock Zone Cu Soundzone: 2017 Primul album rock ascultat: Pink Floyd The Wall - Vinyl Primul concert rock: Motorrock 2007 Cel mai bun concert rock la care ai fost: Rammstein - Germania CD-ul pe care l-ai lua pe o insula pustie: Alternosfera - Virgulă CD-ul pe care l-ai incuia intr-o cutie si ai pierde cheia: Toată producția de maynele shit Piesa pe care ai fi vrut sa o compui: Dreamer - Ozzy Osbourne Cea mai buna muzica vine din: România Cea mai buna revista/site de rock (dupa Soundzone): Loudwire Ai vrea sa-i iei un interviu lui: Marylin Manson Cel mai important lucru in viata este: Libertatea Daca nu te-ai fi nascut in Romania, te-ai fi nascut in: Cehia Cand erai mic voiai sa te faci: Musafir