Arenele Romane, după cum am fost obișnuiți, găzduiesc întreg spectrul de spectacole, de la metal, până la drum and bass sau rap. În seara de 16 iunie, Parov Stelar, împreună cu Wax TailorGolan și Oktopus au adus energia electro swingului și  Lume multă, entuziasmată, cu toții așteptând începerea concertului. Tribunele aproape pline, jocuri de lumini în nuanțe reci, și monocrome, numărul de persoane într-o continuă creștere. Nu au lipsit sponsorii event-ului, precum Ballantine’s, Grolsch sau Aqua Carpatica.

Oktopus a fost cel care a spart gheața cu mix-ul său și a setat vibe-ul serii prin influențe techno și electro-swing, pregătind publicul pentru ceea ce urma.

Heblu. Aplauzele. Așteptarea ajunsese la final, iar la pupitru urcase Wax Tailor(http://www.waxtailor.com/). Scratch-uri în intro, jocuri de lumini. Piese precum “Our Dance”, de pe albumul, “Tales of the Forgotten Melodies”(2005), “I Had A Woman”( “By Any Beats Necessary”).

Reprezentant al electro hip-hop-ului, si al downtempo-ului, francezul a reușit să facă publicul să simtă cu adevarat ce înseamna „arta” ;i stilul său inconfundabil în materie de trip-hop. Set-ul lui Wax Tailor s-a terminat cu clasica „Que Sera”, pe care francezul o păstrase pentru momentul potrivit. Pe screen-uri vibrau visual-urile de la clipul piesei “I Had A Woman”,  în combinație cu imaginația lui  Matei Mihai.  Franțuzoaica Charolotte Savary a menținut un echilibru între ea, band si public, creând un cadru plin de calm și melancolie.

Începuse jocul de lumini calde, cu care contrastau diferite tonuri de violet, iar pe fundal, pe rând, o trompetă, un saxofon și o chitară. Parov Stelar-(http://www.parovstelar.com/)- la pupitru, electro-swing-ul umplea Arenele Romane, datorită dinamismului lor muzical, care se bazează pe tranziția de la beat-uri lente, la unele rapide.

Setul lor a cuprins piese precum „Grandpa’s Groove”, „Clap Your Hands”, dar si „Cuba Libre”, de pe noul lor album, „The Burning Spider”, din 2016. De asemenea, nu au lipsit nici „The Mojo Radio Gang”(„Coco”, 2009) sau „Booty Swing”, de final. Trio-ul format din saxofon, trompetă ți trombon au făcut deliciul publicului, formând o legătură strânsă între ei și spectatori, datorită jocurilor de roluri, a pauzelor de entertainment, dar și a capacității lor de a face ascultătorii să nu stea pe loc. Momentul-cheie al band-ului a fost acela în care solista lor s-a oprit in mijlocul piesei “The Mojo Radio Gang”, pentru a adresa publicului o întrebare, precum: “Are you ready Bucharest?”, piesă așteptată de toți cei prezenți. În background și pe screen-uri se imbinaseră smoke-ul tipic, contrastele de portocaliu-mov și montaje alb-negru, liniare.

Atmosfera se calmeaza, se fac pregătirile pentru Golan, care și-a început setul în aplauzele publicului ușor amorțit în urma show-ului făcut de Parov, a reuțit să țină pasul cu band-ul, făcând ca totul să pară venit de la sine, iar vibe-ul să fie unul pozitiv, încărcat de emoție. Nu au lipsit din set piese precum “Intro”, “Zenith” sau “Dunst”, care au ținut publicul în continua mișcare, până dimineața.

O seară faină în care instrumentele clasice s-au armonizat perfect cu hip hop-ul. A fost seara în care electro swing-ul a lăsat în urma sa acorduri și un public dornic de dans și interacțiune. De asta au avut parte Arenele Romane, pe 16 Iunie.

 

Mulțumiri Wax Tailor!

Mulțumiri Parov Stelar!

Mulțumiri GOLAN!

Mulțumiri Oktopus!