Grupul The Veronicas a fost infiintat in anul 2004, in Australia, de  surorile gemene Jessica Origliasso si Lisa Origliasso.

Povestea celor doua surori a inceput in  Australia in urma cu 24 de ani. Inca de cand aveau o varsta frageda fetele au cochetat cu muzica, dansul si filmul, avand chiar cateva aparitii in serialele australiene.

La serbarea majoratului, Jessica a primit cadou prima ei chitara. De ceva timp sora sa incepuse sa compuna asa ca impreuna cu Jessica si cu cativa prieteni a infiintat grupul Teal, cu care au inregistrat piesa “Baby it’s over”, cantec ce a fost difuzat de cateva ori de catre radiourile locale.

In 2004 Lisa si Jessica  au luat legatura cu directorul casei de productie “Bell Hughes Music Group”, Hayden Bell, care le-a ajutat pe gemene sa isi indrepte stilul  pop acustic catre un pop-rock ritmic, dand nastere astfel unui sound deosebit in peisajul muzical al momentului.

Acelasi Hayden Bell le-a facut legatura cu Warner Bros. Records in Statele Unite, conducerea acestei institutii recunoscand ca Bell a descoperit cu adevarat doua fete talentate si semnand imediat un contract cu australiencele.

Au realizat doua albume de studio, materialul de debut intitulandu-se “The Secret Life of…”.  Aparut in 2005, acest disc a lansat 5 piese single, trei dintre ele ocupand pentru o perioada buna de timp un loc in topurile din Australia.

Doi ani mai tarziu, The Veronicas au scos pe piata cel de-al doilea album.”Hook me Up” (piesa care da si numele acestui material) a fost primul single al gemenelor ajuns pe locul 1 in Australia .

The Veronicas au participat la diferite actiuni, au militat impotriva pirateriei, au aparut in diverse show-uri solicitand respectarea drepturilor animalelor.

In luna ianuarie a anului 2009 s-a vehiculat ca Jesse va poza nud pentru PETA, insa acest lucru nu s-a intamplat.

In mai 2009, Lisa a participat, alaturi de Drew Barrymore, Kathy Griffin si alte celebritati, la un miting pentru sustinerea  aprobarii, in California, a casatoriei intre persoanele de acelasi sex.

Viata personala a artistelor nu a stat departe de ochii presei.Lisa a avut o relatie cu vedeta pop  Ryan Cabrera iar dupa despartire a compus o piesa pe care i-a dedicat-o ” Revenge is sweeter”. In aprilie 2007 a inceput sa se intalneasca cu vedeta australiana Dean Geyer iar un an mai tarziu au anuntat ca se vor casatori. Casnicia lor nu a durat insa mai mult de cateva luni. In prezent traieste impreuna cu actorul Reeve Carney.

De partea cealalta, Jess a devenit un personaj controversat in momentul in care, la decernarea premiilor “Cleo Bachelor of the Year”, a fost vazuta sarutandu-se cu prezentatoarea postului MTV Australia, Ruby Rose Langeheim. Aceasta din urma a spus ca relatia ei cu Jesse este doar una de prietenie.

In luna august a anului 2008, pe un site cu continut pornografic au aparut cateva imagini cel care le-a publicat sustinand ca persoana fotografiata topless este Jess.

Numarul premiilor importante obtinute pana acum de The Veronicas este impresionant, tinand cont de “varsta” acestui grup. In 2005 au castigat, in cadrul ARIA MUSIC AWARDS premiul “Best Breakthrough Artist, fiind nominalizate  in acelasi an si la CHANEL V Oz Artist of the Year Award, categorie la care au castigat in 2006 si 2007.

Au urmat apoi premiile obtinute la MTV AUSTRALIA AWARDS, in 2006 la categoriile “Video of the year” si “Spankin’ New Aussie Artist”, in 2007 la categoria “Best Pop Video” si, in 2008, “Best Australian Artist”, toate acestea dovedind faptul ca The Veronicas reprezinta deja un nume important in industria muzicala.