Hello Untold people! Sound Zone e în casă!

Ieri s-a dat startul distracției la a doua ediție Untold! Deși festivalul nu are nevoie de prezentare, trebuie menționat că acesta a devenit un fenomen în doar un an, câștigând numeroase premii, printre care Best Major European Festival 2015Untold a fost până astăzi cel mai așteptat festival din România și urmează să devină senzația muzicală a anului!

Plină de voie buna și îndemnată de atmosferă, m-am dus să cercetez zona.

Anul acesta securitatea este destul de solidă: am văzut toate tipurile de poliție și pază pe care le știam. De vreo cinci ori.

În cadrul festivalului Untold sunt 8 scene: Ursus Untold (main stage-ul), Galaxy, Alchemy, Forest, Stormkeep, The Ballroom, Daydreaming și The Citadel.

În prima zi de distracție și muzică bună, programul arată cam așa:

day1 schedule

Printre puținele probleme de care multă lume se lovește la un festival mare ca Untold este faptul că legile fizicii și anatomia umană nu ne permit să fim în mai multe locuri deodată; sau inexistența teleportorului. Astfel, nu am putut ajunge la toți artiștii pe care am fi dorit să îi vedem, dar vom încerca să redăm atmosfera de la fiecare spectacol la care am fost.

La ora 17, FKJ a urcat pe Daydreaming, încântând publicul cu piese precum Lying Together și Better Give U Up. Lumea a stat pe fie jos ascultând muzica, fie în picioare dansând și făcându-și încălzirea pentru festival.

French Kiwi Juice, abreviat FKJ, este un producător de muzică New French House. Este unul dintre cei mai cunoscuți artiști ce fac parte din label-ul Roche Musique; piese precum So Much To Me sau Instant Need au devenit deja clasice ale house-ului francez.

 De la FKJ am alergat spre Forest, unde urma să cânte Moonlight Breakfast. Împrejmuită de hamace, scena este ideală pentru relaxare, iar trupa a contribuit la acest lucru prin sound-ul lor unic. Piese ca Hello, My Baby și Shout au răsunat în jurul scenei Forest, dând publicului un vibe pozitiv.
Moonlight Breakfast este o trupă românească ce combină genurile Soul, Electro, Beat, Nu-Jazz și Swing. Membrii trupei s-au întâlnit în București: Christie, solistă, și Bazooka, producător muzical, toboșar și multi-instrumentist. Între timp, cei doi s-au căsătorit și au făcut și un copil, iar Adita, keyboarder și chitarist, s-a alăturat trupei.

 

La ora 22:00, CTC au rupt scena cu piese precum Dacă vine garda fugi și Ceai. Cei trei și DJ-ul au făcut un spectacol de zile mari, o parte urmând sa stea și la următorul concert de pe Alchemy.

La 00:30, Borgore a intrat pe scena după ce fanii au scandat numele lui, însoțit de imagini amuzante și lumini puternice. Dubstep-ul a răsunat puternic la Alchemy, iar publicul a dansat energizat pana la sfârșitul concertului, fiind îndemnat de Borgore. S-au auzit piese precum Unicorn Zombie Apocalipse, Ice Cream și Ratchet.

Desi nu cred că mai are nevoie de prezentare, Borgore este un producător de dubstep și DJ din Israel. Este de asemenea fondatorul label-ului Buygore Records.

La ora 02:00, Rudimental a pus stăpânire pe scenă,  dând naștere haosului specific dnb-ului. Unii, obosiți, stăteau pe margine așezati lângă Sala Polivalenta, în timp ce alții dansau în stilurile dnb step și konijnendans pe piese precum Waiting All NightLay It All on Me si Feel the Love. Un lucru este clar: la Alchemy s-a dansat cel mai mult.

Rudimental este un cvartet englez de muzică electronică care produce în principal drum and bass. Trupa constă din compozitorii și producătorii Piers Agget, Kesi Dryden, Amir Amor (Amir Izadkhah) și DJ Locksmith (Leon Rolle). Grupul a a devenit cunoscut în 2012, când single-ul lor Feel the Love, cu participarea cântărețului John Newman, a dominat topul UK Singles Chart.

Faithless a urcat pe scena la ora 21:00, cunoscuta piesă God is a DJ răsunand încă de la începutul concertului. Jocul de lumini și artificiile au completat experiența, hipnotizand publicul. Maxi jazz a comunicat permanent cu audiența, spunându-le oamenilor ca îi iubește și i-a îndemnat să aibă grijă unul de altul. La Cluj Arena s-au mai auzit piese precum Why Go?Mass Destruction și Music  Matters.

Faithless este o formație engleză de muzică electronică fondată în 1995. Membrii acesteia sunt Maxi jazz, Sister Bliss și Rollo. Primul chitarist al formației, a fost Dave Randall care însă a părăsit-o pentru a-și crea propriul său proiect, Slovo. Faithless sunt cunoscuți pentru hituri ca Insomnia, God is a DJ și We Come One, iar în albumele lor abordează o multitudine de stiluri.

The Martinez Brothers au urcat pe Galaxy stage la ora 01:00 și au întreținut atmosfera timp de două ore. Piese precum Space & TimeBroke in the BX și My Rendition au răsunat înăuntrul Sălii Polivalente.

The Martinez Brothers sunt un duo american de DJ, producători de muzică și remixeri din Bronx, cunoscuți pentru reprezentațiile lor din cluburile din Ibiza.

La ora 03:00 au urcat pe scena băieții de la dOP, mixând neîncetat în stilul lor catacteristic minimal. Sunetele s-au îmbinat perfect timp de doua ore. La sfârșitul concertului, publicul și-a exprimat entuziasmul cerând un bis, dOP înțelegând și întrebând retoric “So,  you want another one?”,  urmând sa mai mixeze timp de 10 minute. S-au mai auzit piese precum KissesHere I No More Daddy și Lion. După părerea mea, cel mai tare concert de pana acum a fost acesta.

dOP este un trio francez fondat în 2006, cunoscut pentru originalitatea pe care o aplică muzicii electronice. Membrii formației sunt Damien Vandesande, Clément Aichelbaum și Jonathan Illeluoa. 

După ce dOP au coborât de pe scenă, locul le-a fost luat de Skream, care a mixat pana în zorii zilei. RuttenMidnight Request Line și Dutch au răsunat pana la răsărit în nordul festivalului.

 Oliver Dene Jones, cunoscut cel mai bine ca Skream, este un producător de muzică electronică englez, influențând încă de la început genul dubstep. După ce a produs câteva single-uri, artistul a lansat primul album, Skream!, în 2006. Skream și colaboratorii săi, Artwork și Benga, au înființat grupul Magnetic Man. Albumul lor de debut, Magnetic Man, a fost lansat în 2010. Jones este de asemenea fratele producătorului de jungle DJ Hijak.

Dimineața, la plecare, a fost cam greu cu taxiurile, toate fiind ocupate.

Cam asa a fost în prima zi la Untold. Mie personal mi-a plăcut super mult la Galaxy. Revenim mâine cu update-uri!