Sound Zone revine cu update-uri despre Untold! Îmi cer scuze pentru întârziere, însă experiența și drumul au fost extrem de obositoare.

Ultima zi a fost mai chill decât mă așteptam. Oboseala se vedea pe fețele untold-iștilor care profitau de ultimele clipe de energie pentru a se distra, dar asta nu i-a ținut în loc. După presupusa tentativă de atentat din a 3-a seară, securitatea a fost mai bine pusă la punct.

În cadrul festivalului Untold sunt 8 scene: Ursus Untold (main stage-ul), Galaxy, Alchemy, Forest, Stormkeep, The Ballroom, Daydreaming și The Citadel. Așa a arătat programul ultimei seri:

untold-day-four

Începând cu ora 16:30, lângă intrarea în festival, pe scena Forest, Otherside făcea un spectacol live de zile mari. Artiștii ne-au încântat cu piese precum Falling Down și Running High, uimindu-i pe cei ce nu îi știau înainte.

Otherside este o trupă românească ce combină soul-ul, downtempo-ul, muzica electronică și experimental-ul, totul fiind live. Mulți fani spun că vocea solistului seamănă cu vocea cunoscutului The Weeknd.

La ora 21:30, Parov Stelar a urcat pe scenă în aplauzele publicului. Fanii deja ocupau mai mult de jumătate din Cluj Arena, pregătiţi pentru o ultimă seară incendiară. Stadionul a răsunat odată cu piesele Booty Swing şi Jimmy’s Gang. Austriacul a readus în prim plan swing-ul, pentru cei ce uitaseră acest gen de muzică.

Marcus Füreder, cunoscut după numele de scenă Parov Stelar,este un muzician, producător și DJ austriac. Stilul lui muzical este bazat pe o combinație de jazz, house, electro și breakbeat. Parov Stelar este unul dintre pionierii genului electro swing.

Începând cu ora 23:00, Lost Frequencies a schimbat vibe-ul, publicul explodând la auzul piesei Are You With Me. Belgianul a pregătit progresiv atmosfera pentru următorul headliner, mixând timp de o oră şi jumătate

Felix De Laet , pe numele său de scenă Lost Frequencies, este un DJ și un producător belgian. Este cunoscut pentru single-urile “Are You with Me” și “Reality“.

La ora 00:30, pe main stage a urcat Afrojack, fanii strigând cat puteau de tare şi intonând imnul Untold. Artistul a mixat timp de două ore, piese precum Turn Up The Speakers şi Ten Feet Tall răsunând din primul rând până în tribune.

Nick van de Wall, cunoscut după numele său de scenă Afrojack, este un producător de muzică și DJ olandez câștigător al Premiului Grammy. Născut și crescut în Spijkenisse, Olanda, el s-a clasat pe locul 7 în Topul DJ Mag 100 din 2010. Aceasta a fost cea mai bună nouă intrare din top în anul 2010.

La Alchemy a fost o seară plină de hip hop românesc. Show-ul a început cu Chimie, apoi a continuat cu Sişu şi cu Grupul de rezistenţă, atingându-şi punctul culminant o dată cu Macanache. Fanii au dat din cap pe ritmuri de hip hop timp de patru-cinci ore, profitând de ultima seară a festivalului.

Din păcate, Dub FX nu a putut ajunge la Untold anul acesta, din cauza unor probleme la aeroport. Mie chiar mi-a părut rău, artistul aflându-se în top-ul meu personal.

Dimineaţă, Digweed a urcat pe scena Galaxy. Mult așteptatul DJ a făcut un show excepţional, mixând timp de două ore. Publicul a dansat pe ritmuri de tech şi house, printre piesele artistului numărându-se cunoscutele Gridlock şi Bilder.

John Digweed este un cunoscut DJ și actor englez ce se ocupă în principal de House, progressive house,tech house, techno și progressive tranceDJ Magazine l-a votat World No 1 DJ în 2001.

În jurul orei 5, Dubfire a preluat scena, continuând haosul de house şi techno început deja de Digweed. Fanii au petrecut până în zorii zilei, fără să-şi de seama de trecerea timpului, deoarece, în afară de luminile psihedelice, înăuntrul Sălii Polivalente era beznă. Printre piesele mixate de Dubfire s-au numărat și Fuego și Terra.

Dubfire este un DJ și producător iranian-american de house și techno. Înainte de a avea o carieră solo, Dubfire făcut parte din duo-ul câștigător al premiului Grammy, Deep Dish. Stilul lui Dubfire este vizibil diferit față de stilul lui Deep Dish, fiind mai mult techno și nu progressive house.

Cam aşa a fost la Untold anul acesta! Mi-a plăcut experienţa, dar la Electric Castle a fost mai tare vibe-ul: alţi oameni, altă atmosferă. După părerea mea, prea multă publicitate are şi multe efecte negative. Dar overall a fost ok, mă bucur că a existat stage-ul Galaxy. Big up și ne vedem la anul!