In 2001, Veritasaga a devenit una dintre primele trupe afiliate label-ului independent de Hip-hop Hades Records. Caile de promovare “underground” s-au diversificat, publicul consumator de muzica rap s-a transformat treptat intr-un nucleu de fani si, inevitabil, Veritasaga s-a impus drept un nume reprezentativ in Hip-hop-ul autohton.

Ea are în componență patru membri: DJ Sonia, Praetor, Jhivago și Dribbler. Membrii originali, Praetor, Jhivago și Dribbler au evoluat în prealabil pentru o scurtă perioadă (1999-2001) sub numele Triada.

In 2003 a fost lansat primul material semnat Veritasaga, albumul “Punct si de la capat”. In ciuda faptului ca era un material independent, sustinut doar de o promovare de tipul asculta si da mai departe, albumul a fost apreciat de o masa imensa de oameni. Remarcandu-se printr-un sound inedit – meditativ, trist si melancolic, neobisnuit pentru Hip-hop – Veritasaga a castigat rapid un numar impresionant de fani, pornind un adevarat “curent” in zona underground.

In 2004, Praetor paraseste tara, iar DJ Sonia devine membru oficial al trupei. Urmeaza concerte in Bucuresti, Oradea, Timisoara, Constanta, Iasi, Piatra Neamt, Craiova, Targoviste, Cluj, si, desigur, sute de ore petrecute in studio pentru inregistrarea noului album.

In 2007, la patru ani dupa “Punct si de la capat”, si dupa mai mult de 16 luni de lucru in studio, Veritasaga se afla la “debutul” oficial, cu albumul “Cu alti ochi”. Atent lucrat pana la cel mai mic detaliu, cu o productie si o post-productie la standarde internationale, materialul de 19 track-uri promite sa ofere ascultatorului o perspectiva inedita asupra acestui gen muzical.