Newcomerii de la Within the Nova reinterpretează rock o piesă pop: E.T. - Katy Perry.

Within the Nova este o formație tânără, înființată la sfârșitul anului trecut.  Cu influențe precum Breakdown of Sanity (Elveția), God is an Astronaut (Irlanda) sau TesseracT  (Marea Britanie), tinerii timișoreni aduc un rock experimental de bună calitate în peisajul underground românesc.

Cel mai recent proiect Within the Nova este un cover în stil progresiv  după o piesă pop:  E.T., aparținîndu-i în original lui Katy Perry. Rezultatul este un mix reușit de metal, efecte de sintetizator și solo de chitară electrică  – atribuit lui Tibi Fekete, care este doar invitat în acest proiect, nefăcând parte din componența oficială a trupei. Vocea puternică a solistei lovește de la primele secunde și reprezintă un alt atu al trupei.

Fanii și-au exprimat părerea cu privire la alegerea piesei, votâdu-și preferata dintr-o listă pe care trupa a pus-o la dispoziția lor pe pagina de Facebook. Printre melodiile propuse se regăseau și Somebody That I Used to Know (Gotye), Radioactive (Imagine Dragons), Lean on (Major Laser), Sorry (Justin Bieber).

Deocamdată, Within the Nova a lansat două single-uri: Forsake the Crown și Ground Zero. Membrii trupei (Diana ‘Saska’ Păscuţiu -voce; Alex Rizea – chitară/voce ;Zsolt Mondovici -chitară; Akos Mondovici – chitară-bass/scream vocals; Cezar ‘Erdnock’ Condre – tobă) prezintă ascultătorilor un produs riguros alcătuit, cu un sound energic și bine susținut – numai semne de bun augur de la o formație aflată la început de drum.